Wethouder Mark Sandmann maakte op 11 juni 2019 bekend dat er in onze wijk een Tiny Forest komt. Drie van de elf aanmeldingen gaan door. De andere twee komen bij de scholen Ichtus ( Zevenhuizen) en Passe-Partout( locatie centrum). Het plan is om de Tiny Forests in november aan te leggen.

Wij zoeken een plek vlakbij de scholen De Zonnewende, OBS Woudhuis en De Regenboog. Samen met de gemeente kiezen we uit twee plekken: het plein aan de zuidzijde van het NS-station Osseveld en het groenveld aan de oostzijde van de Keerkring.

Een Tiny Forest is een mini bosje ter grootte van een tennisbaan. Het heeft ook een ontmoetingsplek/’buitenlokaal’. Hier krijgen kinderen van de nabij gelegen basisscholen les over de natuur.

De eerste Tiny Forest in Apeldoorn is eind 2018 in Zevenhuizen gerealiseerd in het park tussen de Agricolastraat en Pythagorasstraat.

Een aantal wijkbewoners denken mee over de realisatie van de Tiny Forest. Als u ook mee wilt helpen, dan even contact opnemen met Ferry Sabandar (ferry.sabandar@osseveld-woudhuis.nl) en/of Marcel Jongman (marcel.jongman@osseveld-woudhuis.nl)