Wat doen we in de wijk

In onze wijk zijn veel mensen die op een of andere manier leuke en bijzondere activiteiten ontplooien. Dat zijn de dingen die het leuk maken om hier te wonen. Daarom op deze pagina een overzicht van deze groepen, initiatieven, verenigingen en clubs die actief zijn in onze wijken Osseveld-West, Osseveld-Oost en Woudhuis.

Van september tot in juni komen we iedere dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00u bij elkaar in het Bolwerk in zaal 4 op de verdieping. Creativiteit, spellen en kaarten zijn het meest geliefd.

Contact: Ria Mens

Activiteitencentrum ’t Ossewoud

60+ -ers die met ziel en zaligheid pop- en rocknummers ten gehore brengen. Iedere vrijdag repetitie van 10:00u tot 11:45u in Talma Borgh, Fortlaan 47. De kosten per maand zijn € 27,50. Contact via seniorenkoor@gamail.com of bel 06-4763 4045.

Alive and Kicking seniorenpopkoor

Deze actieve groep vrijwilligers organiseert door het jaar heen allerlei activiteiten, vaak voor de jeugd en vaak in samenwerking met de scholen in de wijk. Denk aan de nieuwjaarsdisco, Natuurlijk Nieuwsgierig uitjes, de buitenspeeldag en nog meer. Ze zijn te vinden op Facebook.

Denktank Breed

Oeps! De groep is momenteel vol, hierdoor is deelname nu even niet mogelijk. Contact: Wilco Boers, jongerenwerker 06-2500 9721 of w.boers@stimenz.nl.

Girls Only

Op maandag en vrijdag kun je van 2 tot 5 terecht bij de bibliotheek. Op woensdag zelfs van 10:30u tot 17:00u aan de Keerkring 70 bij De Regenboog. Per telefoon bereikbaar op 06-1118 2145.

Jeugd- en Buurtbibliotheek CODA

Zoek je bijvoorbeeld hulp bij het vinden van werk, het op orde krijgen van je financiën, of wil je je zelfvertrouwen vergroten? Of zou je willen meedoen met een sportieve activiteit zoals straat- en zaalvoetbal (OSSO)? Loop binnen in de Corner op dinsdag of donderdag van half vier tot zes. Of op vrijdagavond van half acht tot twaalf. Contact Wilco Boers, 06-2500 9721.

Jongerencentrum de Corner

In het Bolwerk is op dinsdagavond (behalve de 4e dinsdag van de maand) kaarten voor jokeraars en klaverjassers. Het begint om 19.30 uur en is ongeveer tussen 22.00- 22.30 uur afgelopen. De jaarlijkse vogeltentoonstelling is in week 46 in wijkcentrum Orca. Een keer per jaar is er een kaartmarathon, meestal op een zaterdag in maart.

Kaarten bij vogelvereniging P.J. Helder

Een van de grootste klootschietvereniging in de regio met een ongedwongen en gezellige sfeer. Het clubgebouw staat aan de Lupineweg 21 te Apeldoorn. Ons ‘hoofd’-parkoers ligt in het natuurgebied ‘Het Woudhuis’, het andere parkoers ligt in de Voorst en heeft een agrarisch karakter. Onze klootschiet-activiteiten zijn van 1 mei tot 31 augustus op dinsdag, ca. 19.00 uur en van 1 september tot 30 april op zondag, ca. 09.30 uur. Contact: secretariaatkvw@hotmail.nl meer informatie: http://www.kvhetwoudhuis.nl/

Klootschietvereniging Het Woudhuis

Pokemongo is een spel op de mobiel dat zich buiten afspeelt. In de wijk zijn veel speelplaatsen en kunstwerken die pokestops of pokegyms zijn. Woensdagavond tussen 18:00 en 19:00 en in het weekend zijn er meestal wekelijks evenementen. Lid worden van de groepsapp via de link https://chat.whatsapp.com/Is60hl7bWUW3ulyilUXCjF

Pokemon Go groep

Bij scouting Marca Appoldro bieden we de jeugd een actief, modern en uitdagend programma! Onze opkomsten zijn op vrijdagavond 19.00-21.00 uur en zaterdagochtend 10.00-12.00 uur. Voor contact mail naar onze secretaris. Meer informatie op onze site.

Scouting Marca Appoldro

De tienerraad is voor tieners van groep 7 en 8 van Het Woudhuis, De Zonnewende of De Regenboog in Osseveld-Woudhuis. Ze krijgen een stem over zaken die spelen in hun wijk en mogen hier acties op bedenken. In november worden nieuwe tieners gezocht. Ze solliciteren formeel en zijn dan een schooljaar lang lid. Tussentijds instappen kan dus niet, alvast je sollicitatie voorbereiden wel.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Stimenz op telefoonnummer 088-7846267

Tienerraad

Het hele jaar door verzamelen op zondag om 9:30u hardlopers van allerlei niveau bij de poort van Woudhuis aan de Lupinelaan. Iedere week doen we wat anders en altijd op verschillende tempo’s. Nieuwe lopers krijgen een ‘intake-training’ om ze goed op te vangen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Contact: Rinus Groen, rin.groen@planet.nl

Woudlopers

Campus Woudhuis is in september 2019 officieel geopend. IVN, natuurmonumenten, gespecialiseerd onderwijs en ‘s Heerenloo ( Groot Schuylenburg) werken daar samen. Er zijn allerlei nieuwe projecten waarvoor vrijwilligers worden gevraagd. Een prachtige plek hier aan de overkant van de snelweg: 5 minuten op de fiets! Zie ook de Campus Woudhuis website.

Campus Woudhuis

Centenkwesties is een inloopspreekuur voor vragen over geld. Hier krijgt u advies of ondersteuning, passend bij uw vraag. Het spreekuur is een initiatief van de gemeente Apeldoorn, Schuldhulpmaatje, de Kap, Humanitas, Stimenz, Mee Veluwe en De Matenhof. U kunt terecht in Het Bolwerk, aan de Ravelijn 55 op donderdag van 12.30 uur tot 14.30 uur. Let op: 1e Donderdag v/d maand 17.30 uur – 19.30 uur. Meer info op deze site.

Centenkwesties (Stimenz)

Dak- en Thuislozenzorg Menoprah helpt Apeldoornse dak- en thuislozen met de meest basale behoeften: eten, kleding, persoonlijke verzorging en hulp bij het vinden van onderdak. Daarnaast bieden zij een opstapwoning aan niet verslaafde niet psychiatrische daklozen bij FFwonen in Beekbergen. Contact: Bert van Veen, 06-25262805, bert@dakloosapeldoorn.nl. Meer informatie op www.dakloosapeldoorn.nl en www.ffwonen.nl

Dak- en thuislozenzorg Menoprah

De Kap is er voor informele zorg voor alle inwoners van de gemeente Apeldoorn die geen beroep kunnen doen op de formele zorg of het sociale netwerk. Zij biedt hulp door de inzet van vrijwilligers en door de ondersteuning van de mantelzorg. Als buurtbewoner kun je zowel als vrijwilliger werken bij de Kap of als bewoner hulp vragen aan de Kap.

Contact: https://www.dekap.nl of telefoon: 055-529 5520, bereikbaar op werkdagen van 8:30u tot 17:00u (ma, di, do) of tot 12:00u (wo,vr)

De Kap

IVN is een Nederlandse organisatie. De afkorting staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. IVN is een vrijwilligersorganisatie die niet alleen “opereert” in onze wijk. Daarom hierbij de plek met alle informatie van IVN Apeldoorn Natuureducatie.

IVN Apeldoorn Natuureducatie

Voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning. Denk aan kaarten, gespreksgroep, bewegen, koersbal en computerhulp. Reken op kosten van enkele Euro’s per keer. Van maandag t/m vrijdag koffie/thee inloop van 10 tot 11 en twee tot half vier. Moeite met allerlei financiele zaken? De sociaal raadslieden van Stimenz hebben iedere maandag spreekuur van 14.00 tot 16.00 uur. Loop binnen, gratis en zonder aanmelden. Klik hier nog meer actuele informatie.

Ontmoetingsplek Talma Borgh

Het hebben van een handicap kan voor belemmeringen zorgen in het dagelijkse leven. Ook op het gebied van sport. Toch zijn er ook in Apeldoorn voldoende mogelijkheden om met een handicap aan sport te doen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? En waar je kunt sporten? Bekijk de website van UniekSporten.nl

Uniek sporten

Er is eten genoeg, maar toch zijn Apeldoorners met honger. Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Niemand hoeft honger te hebben als we voedseloverschotten aan hen geven. En dat is goed voor mens en milieu. Zie website: www.voedselbank-apeldoorn.nl contact: info@voedselbank-apeldoorn.nl

Voedselbank Apeldoorn

Het leven van mensen met een fysieke beperking, en dat van haar vrijwilligers, verrijken en hun welzijn bevorderen. Hulp bieden aan langdurig lichamelijk zieken, ouderen en jongeren en dan vooral aan diegenen die door hun handicap eenzaam zijn of dreigen te worden. Wij gaan als vrijwilliger op huisbezoek, organiseren sociale en recreatieve activiteiten en brengen vooral wat gezelligheid bij onze gasten/deelnemers. Voor meer details is er de site van de Zonnebloem.

Contact, informatie of aanmelding: Marjan Buitenhuis, 06-4023 0323 of zonnebloembezoekwerk.wow@gmail.com

Zonnebloem

Bovenstaande lijst is nog niet volledig.
Deze groepen verwachten we nog toe te voegen:

 • Bowlsclub Woods
 • Buurtmaatje het Kasteel
 • Goede doelen shop
 • Ik ga met honger naar bed
 • Koken met een missie
 • Stichting female artist in history
 • Stichting WHOE
 • Trampolinevereniging
 • Twirlvereniging
 • WSV

Hebben we nog geen contact met uw groep?
Dan kunt u via het contactformulier even doorgeven:

 • hoe uw groep heet;
 • wat uw groep doet;
 • waar ze actief zijn;
 • wanneer ze te bereiken zijn;
 • wie contactpersoon is;
 • of er een plek op Internet is met meer informatie.

Dan kunnen we jullie ook een plekje op deze pagina geven en wordt het beeld van de activiteiten in de wijk completer.

Contactformulier