Op 20 september 2019 is na een intensieve voorbereiding, waarbij onder andere doelen zijn uitgewerkt en weergegeven in een zgn. ‘doelenboom’ voor de toekomst van Campus Woudhuis, het officiële startsein gegeven voor Campus Woudhuis. Deze start was omzoomd met een middagcongres over groen, werk en zorg en aansluitend een festival. 

Tijdens het congres kwamen zaken als de impact van campus Woudhuis, de parallelle arbeidsmarkt, ‘werk je uit de zorg’, kennis van ervaringsdeskundigen, inclusief werkgeverschap en gebruik maken van groen en natuur aan de orde. Resultaten van dit congres gaan direct weer toegepast worden op Campus Woudhuis en elders in Nederland.

Campus Woudhuis werkt samen met diverse ondernemingen in haar omgeving. Ook is het fraai opgeknapte Woldhuis een mooie locatie om van bijzondere gelegenheden in de familie of bedrijf een speciale herinnering te maken.

Aanwezige talenten op gebieden als catering, groen, fotografie en schilderkunst hebben van deze opening een speciaal moment in de geschiedenis van Woudhuis gemaakt.