Van zaterdag 18 september tot en met vrijdag 24 september 2021 organiseert burgerinitiatief Zero Waste Apeldoorn, in samenwerking met gemeente Apeldoorn en onder andere CODA en Foenix, de eerste editie van de ‘Zero Waste Week Apeldoorn’. Tijdens deze week zijn er elke dag diverse activiteiten voor jong en oud, door de hele stad en zowel online als offline.

De activiteiten hebben betrekking op thema’s als duurzaamheid, afvalvrij en verspillingvrij. Zo zijn er o.a. opschoon acties in de wijken, lezingen van Elisah Pals (Zero Waste Nederland) en Jessie Kroon (Het Zero Waste Project), diverse workshops zoals groenten fermenteren, een Vega Vrijdag diner, een fashionshow en een duurzame markt. Ook bieden verschillende Apeldoornse ondernemers kortingen aan op duurzame producten. Met deze diverse programmering richt Zero Waste Apeldoorn zich op het informeren, inspireren en enthousiasmeren van Apeldoorners om in hun eigen dagelijks leven kleine en leuke stappen te zetten naar een meer duurzame leefstijl. Het hele weekprogramma is te vinden op https://zerowasteapeldoorn.com/Zero-waste-week-2021/.

Via social media, een website en een maandelijkse nieuwsbrief van Zero Waste Apeldoorn worden tips en informatie uitgewisseld over een bewuste leefstijl waarin thema’s als afvalvrij, verspilling vrij, hergebruik en circulariteit centraal staan. In de Zero Waste Week komen deze en andere aanverwante thema’s aan bod in lezingen, webinars, workshops, rondleidingen en korting op producten of diensten. Hiermee hoopt Zero Waste Apeldoorn Apeldoorners te laten zien hoe leuk, makkelijk en betaalbaar het vaak is om duurzamere keuzes te maken. Het volledige programma van de Zero Waste Week is te vinden op https://zerowasteapeldoorn.com/Zero-waste-week-2021/.