Bij al het nieuws over de Wijkkijker is afgelopen week stevige taal gebruikt over de Wijkraad. De visie van de Wijkraad zelf is beperkt aan bod geweest. Daarom nog even iets over die visie.

Zoals wel in de publicatie in de Stentor staat geschreven: “Wij laten onze oren op geen enkele manier naar de gemeente hangen. De Wijkkijker is een fantastisch blad geworden. Maar het is in de loop der jaren helemaal los komen te staan van de wijkraad. Terwijl het ons blad is en de Wijkraad ervoor verantwoordelijk is. We vinden daarom dat de inhoud ook verbinding moet hebben met de wijkraad.”

Volgens de Wijkraad is dat bij de artikelen over het azc niet het geval. ,,Die zijn bijna wetenschappelijk. Daar willen we niet op aangesproken worden. We hebben de redactie, na de overdracht van het hoofdredacteurschap naar een bestuurslid van de Wijkraad, gevraagd daar even mee te stoppen en het bij nieuwe ontwikkelingen over het azc samen af te stemmen. De rest van de redactie kon zich niet in dat voorstel vinden en heeft haar zetels beschikbaar gesteld.”

Wat de Wijkraad betreft zit de deur niet voorgoed dicht. Al verwachten we niet dat beide partijen er nog uitkomen. Daarom beraden we ons momenteel op de wijze waarop we in de toekomst richting de wijk gaan communiceren.