Ik ben Roos Jensen, 63 jaar en ik woon al 13 jaar in Osseveld. Ik werk bij Stimenz als bewegingsdocente, met name voor de ouderen. Ik ben blij dat Stimenz mijn passie deelt. Mijn doel is om in verstaanbare taal duidelijk te maken dat met beweging er voor iedereen winst te behalen is. Tenslotte willen we allemaal op een gezonde en plezierige manier ouder worden.

Ik werk al jaren als bewegingsdocente bij Stimenz. Daaronder valt ook stoelgymnastiek. Ik heb dit vele jaren met veel plezier gedaan in de Veenkamp met de bewoners uit de Veenkamp en de Arkel. Door de grootschalige verbouwing van de Veenkamp ligt mijn werk daar stil. Ook deed ik daar rollator-oefeningen, afwisselend buiten en binnen. Mijn deelnemers zijn vanaf 60 jaar tot 86 jaar.

Fitter voelen


Het nut van bewegen gaat ons allemaal aan, maar mijn passie ligt bij de ouderen. Ik weet dat met simpele bewegingen en oefeningen, plezier en gezonde voeding je al een heel eind komt om je in het dagelijks leven fitter te voelen. Ik heb in al mijn lessen kunnen zien wat het doet met je algemene gesteldheid. Daar doe ik het voor en iedereen, ondanks eventuele beperkingen heeft er baat bij. Je moet alleen beginnen én doorgaan. Zeker nu in deze bizarre tijd is bewegen belangrijk. De balans oefeningen zijn ook belangrijk in het teken van valpreventie.

Voor Stimenz werk ik nu vanuit Talma-Borgh. Dit is onze ontmoetingsplek. De deelnemers komen van buitenaf. Na afloop van de les drinken we in Talma Borgh koffie en bij slecht weer mogen we gymmen in het Atrium van Talma Borgh.  Maar nu natuurlijk niet vanwege de corona-maatregelen.

–  de les duurt 1 uur
– de lessen van Stimenz kosten € 2,85 per les
– deelnemers betalen via een inschrijfformulier per haar jaar. In corona tijd per les.

Oefeningen voor iedereen

Ik heb diverse opleidingen en workshops gevolgd o.a. met Olga Commandeur. Zoeken naar een vorm waar iedereen ongeacht beperkingen mee kan doen en er ook plezier aan beleeft, is één van mijn doelstellingen en daar zijn mijn oefeningen op aangepast. En iedereen moet mee kunnen doen.

Er zijn genoeg oefeningen voor in het huis, op de stoel en achter de rollator. Je spieren versterken, je balans trainen en je coördinatie is belangrijk.  Spieren zijn nodig om bijvoorbeeld van de fiets te stappen, nodig voor traplopen en om goed te kunnen tillen.

Via de wijkraad sociale media en de wijkkijker  kunnen geïnteresseerden lezen waar (op twee verschillende  plaatsen in de wijk) buitenlessen plaatsvinden. Deze lessen bied ik gratis aan de oudere wijkbewoners aan. Deelnemers moeten vaste schoenen aan en dat geldt ook voor de oefeningen vanuit Stimenz binnen. Het moet natuurlijk wel veilig zijn… Dat staat voorop. Handig is ook om een fles water mee te nemen om tussendoor te drinken. Bij regen vervallen de buitenlessen.

Roos Jensen
Beweegcoach
06 24286503
roosjensen@chello.nl