Beste bezoekers!

Vanaf vandaag zijn wij tot 1 oktober 2022 afwezig als bestuur.

Het is een lange periode, dat beseffen wij maar wij willen graag begin september rustig aan weer opstarten (met het dagelijkse bestuur) en 12 september vergaderen wij weer als algemeen bestuur.

De gemeente en de andere organisaties, waar de wijkraad hulp en advies aan kan vragen, starten dan ook weer op na het zomer reces en de nodige vergadermomenten worden in september met hen gepland.

Waarom? Omdat wij op 20 juni een fijne informatie avond met wijkbewoners, gemeente en organisaties mochten beleven en de resultaten van die avond goed tegen het licht willen houden om te bedenken hoe wij verder gaan als wijkraad.

Het is mooi om als wijkraad het luisterend oor te kunnen zijn voor wijkbewoners, dat is – naast doorverwijzen naar gemeente en organisaties met af en toe het bemiddelen tussen die partijen en wijkbewoners – ook onze enige taak.

Wij hebben gemerkt dat er veel activiteiten te doen zijn in de wijk, georganiseerd door Talma Borgh, Stimenz, de Gemeente, Denktank Breed en anderen maar deze informatie is weinig bij wijkbewoners bekend.

De onderlinge communicatie van ons allen kan beter en onze vraag is; hoe brengen wij de  wijkactiviteiten goed onder de aandacht? Daar gaan wij samen iets op verzinnen.

Wat wij ook graag aan de wijkbewoners willen vragen; heb je een goed idee voor jouw wijk en heb je hulp nodig om dit om te zetten in actie? Je kunt de wijkraad om hulp vragen als je er zelf niet uit komt. Wij verwijzen graag door naar de partij waar je verder mee kan, vanaf 1 oktober.

Maar:

  • Heb je een klacht over de gemeente; meld het bij de gemeente zelf.
  • Het je een klacht over de veiligheid  in jouw deel van de wijk; meld het bij de wijkagent.
  • Wil je iets organiseren in jouw wijk; vraag een burgerparticipatie subsidie aan bij de gemeente.

Dit zijn enkele voorbeelden wat je zelf kan doen en vanaf oktober zal er op deze site een informatie pagina komen met email adressen/ telefoonnummers waar je terecht kunt voor jouw vraag, wel zo handig.

Voor nu?

Een hele fijne zomer en geniet van het mooie weer en elkaar!

Zomerse groeten van,

Stephan, Durk, Katja, Jelmar, Ferry, Egbert en Gerard.                                                                  Team wijkraad Osseveld Woudhuis