Puberexpert Marina van der Wal tegen puberouders: “Je bent niet gek en je bent niet de enige!”

Hoe ouder kinderen worden, des te minder lijken ze op wasmachines. De montagehandleiding en de gebruiksaanwijzingen blijken – zeker in de puberteit – de grote afwezigen! Op uitnodiging van Wijkraad Osseveld-Woudhuis spreekt Marina van der Wal maandag 10 december over het opvoeden en communiceren met pubers in Talma Borgh. Marina is bekend als vaste opvoedkundige van het tv-programma Koffietijd en als co-auteur van Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek.

Ik ben niet gek!

‘Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind’. Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de ‘puberavonden’. Inmiddels hebben honderden ouders van pubers de thema-avonden bezocht. Als moeder van twee pubers bespreekt Marina op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers – mede door de ontwikkeling van hun brein – juist duidelijke sturing nodig hebben.

‘Nee’ is ook een antwoord.

Er wordt veel gelachen tijdens de avonden. Eén van de bezoeksters: “ik dacht even dat ik in het theater was. Zo leuk!” Maar er is ook confrontatie. Van der Wal: “Ik wil ouders óók een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent.”

De avond wordt georganiseerd door Wijkraad Osseveld Woudhuis.

Bekijk hier een filmpje voor een impressie van de lezing

 

Kaarten bestellen

Kaarten kosten € 2,50 per stuk en zijn alleen online via deze link te bestellen: http://www.marinavanderwal.nl/agenda/osseveld-woudhuis/

De avond wordt gehouden in Talma Borgh, Fortlaan 47 in de wijk Osseveld-Woudhuis, Apeldoorn.

Aanvang avond: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.15 uur.

Marina van der Wal verkoopt en signeert indien gewenst haar boek.