Overige projecten

Klompenpad en kidspad Woudhuis

Stichting Landschapsbeheer Gelderland SLG (trekker van het project) heeft positief gereageerd op het aanbod van de wijkraad om mee te denken. Na groenlicht van Natuurmonumenten, de terrein eigenaar van Woudhuis, is het project gestart met een inloopavond op maandag 23 januari 2023. Een werkgroep bestaande uit buurtbewoners en SLG, is met de planvorming van het klompenpad bezig. Naast grondeigenaren die graag willen meewerken zijn er ook een aantal die dat niet willen. De werkgroep blijft bezig om desondanks een mooie wandelroute te realiseren.

Daarnaast is ook een werkgroep aan de gang met het uitwerken van een kidspad.

Bomenroute Woudhuis

Door de Wijkkijker en een wijkbewoonsters is het initiatief genomen om een bomenwandelroute op te zetten. Hiervoor is door de wijkraad subsidie aangevraagd.

De route is in najaar 2023 gerealiseerd en deze route is opgenomen in de IVN App.

In Wijkkijker 2023 nr. 3 is door de initiatiefnemers verslag gedaan.

Kwiekroute Woudhuis

Op een vraag van de gemeente heeft de wijkraad aangegeven geïnteresseerd te zijn in de realisatie van zo’n route in onze wijk. In mei 2023 is door de werkgroep waarin vertegenwoordigd zijn: gemeente, Stimenz, Talma Borgh en wijkraad een plan opgesteld voor een kwiekroute rondom Talma Borgh. Door de gemeente is groenlicht gegeven voor de route en het streven is om de route formeel te openen rond Pasen.

Deelvervoer

Op vrijdag 29 september een verkennend gesprek gehouden door de wijkraad met de gemeente en Centraal Beheer (CB) over een pilot deelvervoer in Osseveld-Woudhuis.

In essentie komt het hierop neer dat de gemeente en CB kansen zien en bewoners(groepen) zoeken die een deelauto in de buurt willen krijgen. Op de Algemene Ledenvergadering van de wijkraad op zaterdag 2 december 2023 is door de gemeente en CB een presentatie geven over de pilot voor het deelvervoer. Er hebben zich circa 25 bewoners voor de pilot aangemeld.

Tijdens een vervolgoverleg op 12 december met gemeente en wijkraad is afgesproken om in januari 2024 een bijeenkomst met de belangstellenden te organiseren. Omdat CB niet bij het overleg aanwezig kon zijn, neemt de gemeente hierover nog contact met hen op.

Hoek Waterkamer/Deventerstraat

Aan het eind van de Waterkamer komt een fietspad uit op het fietspad langs de Deventerstraat. De haag op de hoek is zodanig hoog dat het zicht van de fietsers ontnomen wordt. De gemeente geeft aan dat de bewoner hier vaker op gewezen is. Hij zal dit binnenkort nog eens doen.  

Inrichting rotonde Deventerstraat/Balustrade

Aangezien deze rotonde de eerste indruk is van Apeldoorn voor verkeer wat van de richting Deventer/Teuge, vindt de wijkraad dat deze rotonde wel wat aantrekkelijker ingericht kan worden. De gemeente heeft overleg gepleegd over dit idee. Aanbrengen vaste planten is niet mogelijk vanwege het benodigde onderhoud i.c.m. het gevaar op de rotonde voor medewerkers. De wilde flora die nu aanwezig is, is inderdaad minder geslaagd dan het voorgaande jaar. De gemeente gaat nogmaals in overleg met de ecoloog/zadendeskundige om extra zaad toe te voegen waardoor het beeld ‘fleuriger’ wordt.

Beschildering (Graffiti) tunnel A50/Veenhuizerweg. 

Net als voorgaande onderwerp is dit een idee van de wijkraad en voert overleg met de gemeente. Besproken met beheerder van het viaduct. Vanuit zijn perspectief geen bezwaar voor graffiti. Eerdere initiatieven (Oost Veluwe weg) zijn via de initiatieven makelaar gelopen. Hierbij waren kunstenaars betrokken. De wijkraad volgt dit initiatief op.

Parkeerprobleem De Pergola 14-28.

Bewoners van de Pergola attendeerden de wijkraad op het feit dat medebewoners de auto’s parkeerden op een niet efficiënte wijze door het ontbreken van belijning, daardoor kunnen er minder auto’s parkeren dan gepland. De gemeente gaat bekijken of belijning mogelijk en zinvol is.