Elly Bosma

Sinds januari 2024 ben ik actief in de Wijkraad Osseveld-Woudhuis. De dringende oproep voor nieuwe wijkraadleden in de Wijkkijker van najaar 2023 was voor mij aanleiding om me aan te sluiten.

Ik woon met veel plezier in de wijk Osseveld. Ik zet mij ook graag in om onze wijk mooi te houden en met elkaar in een fijne leefomgeving te wonen. Dat gaat niet vanzelf; daar hebben we elkaar – als bewoners – voortdurend bij nodig. Binnen onze wijk hebben we een actieve Wijkraad en een aantal keren per jaar ligt er een prachtig wijkblad op de deurmat: de Wijkkijker.

Ik houd me bezig met alle onderwerpen en specifiek met die binnen het sociaal domein. Hierbij gaat het vooral om verbinding tot stand brengen tussen organisaties of instellingen en wijkbewoners die op een bepaald gebied aandacht horen te krijgen.

Het gaat om welzijn en leefbaarheid in de wijk. Aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld:

  • eenzaamheid
  • dementie
  • jeugd
  • ouderen
  • hulpvragen zoals bij overlast of drugs

De Wijkraad Osseveld-Woudhuis is een gewaardeerde gesprekspartner voor de gemeente. Wij laten gevraagd en ongevraagd van ons horen (en lezen) als het onze wijkbelangen betreft. De wijkraad wil daarnaast belangenbehartiger zijn voor onze bewoners  en oog en oor hebben voor wat er in de wijk speelt of gaat spelen. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan!

Gerrit Dalhuisen

Mijn naam is Gerrit Dalhuisen.
Sinds kort gepensioneerd en daarvoor werkzaam in Wageningen bij de WUR in het team van Financiën & Control. Al 25 jaar woon ik tot volle tevredenheid in de wijk Het Woudhuis, daarvoor was ik woonachtig in de wijk de Maten. Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen.

Naast een aantal vrijwilligerstaken bij Stimenz en de stichting Ontmoeting, houd ik mij bezig met fotografie, tuinieren en fietsen. Al wandelend en fietsend door onze wijk en de mooie omgeving daarbuiten geniet ik van dingen die, vooral de laatste tijd, in positieve zin zijn veranderd of zijn aangepakt door de gemeente Apeldoorn.

Toch valt het mij op dat er ook nog verbeteringen mogelijk zijn of zaken zijn die opgelost zouden moeten worden. Met de Wijkraad Osseveld-Woudhuis heb ik vaker contact opgenomen over onderwerpen die mij verontrusten, zoals de inpassing van het plan Zonnepark Woudhuis

Graag wil ik nu een deel van mijn tijd voor de wijkraad beschikbaar stellen om als bestuurslid Openbaar Domein een positieve bijdrage te leveren aan zaken die van belang zijn aan onze wijk en onze bewoners.

Bas Barendregt

Mijn naam is Bas Barendregt. Ik ben in 1950 geboren in mijn ouderlijk huis gelegen in een natuurgebied in de duinen van Oostvoorne. Al snel bleek ik Albinisme te hebben en daardoor levenslang 13% te kunnen zien.De laatste 10 jaar van mijn arbeidzame leven heb ik het initiatief genomen tot de ontwikkeling van de “Orion Webbox”; een kastje waarmee mensen met een visuele beperking en laag geletterden radio en gesproken boeken kunnen luisteren, maar ook de ondertiteling van ongeveer 20 TV-stations voorgelezen krijgen. Naast mijn werk zette ik mij altijd in om het welzijn van een ieder te bevorderen. Op mijn veertiende kwam ik bij AVRO Min Jon en leerde ik het vak van radiomaker. Dat doe ik nog altijd iedere zondag van 11:00-12:00 uur. Eens een radiomaker, altijd een radiomaker.

Ik verhuisde 4 jaar geleden van Oostvoorne naar Apeldoorn, waar ik op de Brug neerstreek. Graag ga ik aan de slag voor de wijk waarvan ik ben gaan houden in de functie van algemeen bestuurslid.

Rietje Licht

Ik ben Rietje Licht en sinds 1 september actief als secretaris in de Wijkraad van Osseveld‑Woudhuis. De aanleiding hiervoor voor mij was de oproep, in de laatste Wijkkijker, van de scheidende secretaris.

Ben geboren en getogen in Zuid-Limburg en in de jaren 70 naar Apeldoorn verhuisd. In Apeldoorn begon mijn werkzame leven bij een grote verzekeraar, waar ik 8 jaar een pioniersfunctie vervulde. Daarna ben ik 8 jaar werkzaam geweest bij een landelijk isolatiebedrijf als directiesecretaresse. Vervolgens ben ik 16 jaar reclamecoördinator geweest voor een winkelketen met 300 winkels.Ter afsluiting van mijn werkzame leven, heb ik de laatste 15 jaar gewerkt als directieassistente bij een stichting, die namens de Nederlandse brandverzekeraars eerste hulp verleent bij onder andere brand, water- en stormschade.


Nu geniet ik van mijn pensioen en heb tijd voor hobby’s, zoals muziek maken en museumbezoek. In de vrije tijd die rest, wil ik mijn kennis en ervaring inzetten ter ondersteuning van de Wijkraad in de wijk waar ik al 26 jaar woon.

LEES OOK DE VOLGENDE NIEUWSBERICHTEN

Pijl Osseveld-Woudhuis

24-09

Even voorstellen

Hierbij stellen de nieuwe bestuursleden zich aan u voor.

04-06

Persbericht

Duurzaamheid, wie heeft het er niet over tegenwoordig en wat moet of kan ik daarmee? Hoe kan ik mijn steentje daaraan bijdragen?

04-06

Bewonersbrief

Uitnodiging Duurzaamheidsmarkt op winkelcentrum 't Fort.